Седнівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Проведення профілактичних рейдів

Дата: 02.04.2024 16:14
Кількість переглядів: 15

З метою своєчасного виявлення дітей, які залишилися без батьківського піклування, дітей, які перебувають або мають загрозу потрапити у складні життєві обставини, соціального захисту таких дітей, перевірки умов їх проживання, попередження негативних явищ у сфері протидії домашньому насильству, попередження бродяжництва та жебракування, профілактики правопорушень та інших негативних проявів у дитячому середовищі Службою у справах дітей Седнівської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області проводяться профілактичні рейди-виїзди.

 

Протягом I кварталу 2024 року начальником Служби у справах дітей Седнівської селищної ради спільно з інспекторами ювенальної превенції, дільничними інспекторами, старостами,  працівниками закладів охорони здоров’я та освіти, фахівцем із соціальної роботи проведено 5 рейдів-виїздів. У ході проведення рейдів здійснено обстеження умов проживання 15 сімей, в яких виховується 15 дітей, складено відповідні акти.

 

Під час рейд-перевірок батькам роз’яснюються їх права та обов’язки щодо виховання дітей, забезпечення належних умов для їхнього проживання, навчання, фізичного та морального розвитку, роз’яснюється законодавство щодо адміністративної, кримінальної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Одночасно проводиться індивідуальна інформаційно-роз’яснювальна робота з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 

               Служба у справах дітей нагадує, що відповідно до ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства» на кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. Батьки або особи, які їх замінюють, мають право і зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь