Седнівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Шановні мешканці громади!

Дата: 22.03.2024 09:13
Кількість переглядів: 11

Зверніть Вашу увагу! ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ самовільне випалювання сухої рослинності. За порушення цієї вимоги Кодексом України про адміністративні  правопорушення передбачено штраф від 3 тис. 60 грн. до 6 тис. 120 грн. для громадян та від 15 тис. 300 грн. до 21 тис.420 грн для посадових осіб. Окремо наголошуємо, що Законом України від 3 березня 2022 року № 2113-ІХ внесено зміни до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за злочин проти основ національної безпеки України в умовах дії режиму воєнного стану, так: статтю 113 викладено у наступній редакції:

СТАТТЯ 113. ДИВЕРСІЯ.

  1. Вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів (зокрема і сухої рослинності) або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров’ю, на зруйнування або пошкодження об’єктів, що мають важливе народногосподарське чи оборонне значення, а також вчинення з тією самою метою дій, спрямованих на радіоактивне забруднення, масове отруєння, поширення епідемій, епізоотій чи епіфітотій,- карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

  2. Ті самі діяння, вчинені в умовах воєнного  стану або в період збройного конфлікту,- караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь