Седнівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

17 вересня – День усиновлення

Дата: 17.09.2023 09:20
Кількість переглядів: 37

У цьому році дату Дня усиновлення було змінено через перехід на новоюліанський календар. Так, відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського від 28 липня 2023 року №455/2023 внесено зміни до раніше виданого Указу Президента України від 27 листопада 2008 року № 1088/2008 «Про День усиновлення», який  відзначають 17 вересня (раніше – 30 вересня).  

Це свято усиновлювачів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів – тих, хто прийняв до своїх родин дітей, що за різних обставин втратили рідні сім’ї.

Усиновлення є пріоритетною формою сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Все більше і більше українських сімей відкривають свої серця і двері домівок для дітей, які  потребують допомоги, розуміння і підтримки з боку дорослих, адже мати повноцінну сім’ю – це найважливіше, що потрібно дитині. 

На даний час у Седнівській територіальні громаді функціонує 2 прийомні сім’ї, під опікою/піклуванням громадян знаходиться 4 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, 3 дітей, позбавлених батьківського піклування виховуються у дитячому будинку сімейного типу. Впродовж поточного року пройшли навчання ще одні кандидати на прийомну сім’ю. Ці сім’ї дали кожній дитині найважливіше – родину! Діти відчувають батьківську турботу та тепло.

Дякуємо всім усиновлювачам, опікунам, піклувальникам, батькам-вихователям! Ви заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь