Седнівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

Служба у справах дітей вітає всіх з Міжнародним днем захисту дітей

Дата: 01.06.2023 09:14
Кількість переглядів: 77

Дорогі наші діти та батьки! Сьогодні в Україні відзначається Міжнародний день захисту дітей.

1 червня - це не лише свято дитинства, радості та мрій,  а й нагадування усьому суспільству про необхідність захисту прав кожного маленького мешканця країни.

Особливої актуальності це питання набуває в умовах воєнного часу. Основоположні права, передбачені Конвенцією ООН про права дитини та іншими нормативно-правовими документами порушуються. Кожна дитина із 7 з половиною мільйонів українських дітей, навіть якщо і не має тілесних чи психологічних уражень та пошкоджень, так чи інакше зазнала порушення її прав. Зокрема, право на особисте життя та захист від посягань на нього, право на захист від усіх форм фізичного та психологічного насильства, право на відпочинок та дозвілля, освіту та родину. Багато дітей втратили батьків, сотні тисяч були змушені тимчасово виїхати з країни, тисячі живуть в зоні бойових дій. Повномасштабна війна зруйнувала безтурботне дитинство, внісши корективи в життя та долі дітей.

Саме тому завдяки нам, дорослим, вони не повинні втрачати віру в безхмарне майбутнє: без сирен та повітряних тривог. Знати, що ми завжди поруч і завжди підтримаємо!

Нехай у кожної дитини буде мама і тато, які будуть поважати і захищати її особисті кордони та права, любити й оберігати! Наші діти - це наше майбутнє, наші надії, мрії, сподівання, наша гордість! Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність і цінність у суспільстві. Наш обов’язок про це пам’ятати!

Бажаю всі нашим діточкам щасливого майбутнього у мирній Україні!

З повагою!

Начальник служби                                                            Наталія ШУМСЬКА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь