Седнівська громада

Чернігівська область, Чернігівський район

На Чернігівщині СБУ ліквідувала нарколабораторію з виробництва оптових партій психотропів

Дата: 22.03.2023 11:31
Кількість переглядів: 134

На Чернігівщині співробітники Служби безпеки України знешкодили нарколабораторію, організатори якої спеціалізувалися на виготовленні та збуті психотропних речовин в особливо великих розмірах. 
За даними досудового розслідування до організації наркобізнесу причетні двоє мешканців Чернігівського району. Лабораторію з виготовлення психотропів вони облаштували у приватній будівлі на території домогосподарства. 
Необхідні компоненти для виготовлення психотропних речовин ділки закуповували через спеціалізовані інтернет-ресурси. Готову до продажу «продукцію» зловмисники реалізовували через розгалужену мережу дилерів на території області.
За оперативною інформацією, щомісяця ділки виготовляли від 3 до 5 кілограмів амфетаміну.
Правоохоронці затримали зловмисників під час реалізації чергової парії «товару».
У ході обшуків за місцями проживання учасників групи виявлено понад 2 кілограми амфетаміну,  близько 30 літрів рідких хімічних сполук, понад 5 кілограмів прекурсорів, лабораторне обладнання, кошти, отримані від реалізації психотропів та інші докази протиправної діяльності.
У межах кримінального провадження, відкритого за ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, зловмисникам повідомлено про підозри у скоєнні зазначеного злочину. Триває досудове розслідування.
Заходи із викриття та блокування діяльності нарколабораторії здійснювали співробітники СБУ у Чернігівській області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури. 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь